zamknij

Razowe penne z ciecierzycą i tymiankiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wegetariańska wariacja na temat penne. W roli głównej cieciorka i tymianek.
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Razowe penne z ciecierzycą i tymiankiem
RAZOWE PENNE Z CIECIERZYCĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g razowego makaronu penne
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała puszka ciecierzycy
  • 1 mała puszka pomidorów
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/2 papryczki chili
  • do smażenia oliwa
  • do smaku sól i pieprz
0
11

Sposób przygotowania :

Pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Drobno posiekaj chilli i czosnek. Rozgrzej patelnię i wrzuć warzywa. Całość mieszaj, by czosnek i cebula się nie przypaliły. Jak warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę. Następnie wrzuć pomidory i dopraw solą, pierzem i listkami tymianku. Sos duś kilkanaście minut. Dodaj ugotowany makaron. Podawaj penne posypane listkami tymianku. 

Tradycyjne penne liczy 700 kcal, a w naszej wersji 400 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pomidory z puszki często bywają dosyć kwaśne, proponuję doprawić odrobiną cukru

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pomidory w puszce często zawierają za dużą ilośc cukru ;)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          tvnpix