zamknij

Razowe penne z ciecierzycą i tymiankiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wegetariańska wariacja na temat penne. W roli głównej cieciorka i tymianek.
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Razowe penne z ciecierzycą i tymiankiem
RAZOWE PENNE Z CIECIERZYCĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g razowego makaronu penne
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała puszka ciecierzycy
  • 1 mała puszka pomidorów
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/2 papryczki chili
  • do smażenia oliwa
  • do smaku sól i pieprz
0
11

Sposób przygotowania :

Pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Drobno posiekaj chilli i czosnek. Rozgrzej patelnię i wrzuć warzywa. Całość mieszaj, by czosnek i cebula się nie przypaliły. Jak warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę. Następnie wrzuć pomidory i dopraw solą, pierzem i listkami tymianku. Sos duś kilkanaście minut. Dodaj ugotowany makaron. Podawaj penne posypane listkami tymianku. 

Tradycyjne penne liczy 700 kcal, a w naszej wersji 400 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pomidory z puszki często bywają dosyć kwaśne, proponuję doprawić odrobiną cukru

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pomidory w puszce często zawierają za dużą ilośc cukru ;)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          tvnpix