zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: toffeenutbarRazowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Składniki

  • 50 g mąki razowej
  • 15 g amarantusa
  • 1 żółtko
  • 10 g masła Lurpak
  • pół łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do uzyskania odpowiedniej konstystencji ciasta jogurt naturalny
  • dodatki w dowolnej ilości: świeże pomidory, szynka parmeńska, suszone pomidory, szpinak, mozarella i buraki
  • odrobina bazylii
0
1

Sposób przygotowania:

  • Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy masło, żołtko i jogurt.
  • Chowamy do lodówki na 15-20 minut.
  • Po tym czasie wyłożyć ciasto do natluszczonego naczyńka, układać : świeże pomidory, szynkę parmeńską, suszone pomidory, szpinak, mozarellę i buraki, posypać solą i bazylią na wierzchu.
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni do 30 minut.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix