zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: toffeenutbarRazowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Składniki

  • 50 g mąki razowej
  • 15 g amarantusa
  • 1 żółtko
  • 10 g masła Lurpak
  • pół łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do uzyskania odpowiedniej konstystencji ciasta jogurt naturalny
  • dodatki w dowolnej ilości: świeże pomidory, szynka parmeńska, suszone pomidory, szpinak, mozarella i buraki
  • odrobina bazylii
0
1

Sposób przygotowania:

  • Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy masło, żołtko i jogurt.
  • Chowamy do lodówki na 15-20 minut.
  • Po tym czasie wyłożyć ciasto do natluszczonego naczyńka, układać : świeże pomidory, szynkę parmeńską, suszone pomidory, szpinak, mozarellę i buraki, posypać solą i bazylią na wierzchu.
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni do 30 minut.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix