Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).
Przepis konkursowy
przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
toffeenutbarzobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 50 g mąki razowej
- 15 g amarantusa
- 1 żółtko
- 10 g masła Lurpak
- pół łyżeczki soli
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- do uzyskania odpowiedniej konstystencji ciasta jogurt naturalny
- dodatki w dowolnej ilości: świeże pomidory, szynka parmeńska, suszone pomidory, szpinak, mozarella i buraki
- odrobina bazylii
0
1
Sposób przygotowania:
- Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy masło, żołtko i jogurt.
- Chowamy do lodówki na 15-20 minut.
- Po tym czasie wyłożyć ciasto do natluszczonego naczyńka, układać : świeże pomidory, szynkę parmeńską, suszone pomidory, szpinak, mozarellę i buraki, posypać solą i bazylią na wierzchu.
- Pieczemy w temperaturze 200 stopni do 30 minut.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.