zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: toffeenutbarRazowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pomidorami (świeżymi i suszonymi).

Składniki

  • 50 g mąki razowej
  • 15 g amarantusa
  • 1 żółtko
  • 10 g masła Lurpak
  • pół łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do uzyskania odpowiedniej konstystencji ciasta jogurt naturalny
  • dodatki w dowolnej ilości: świeże pomidory, szynka parmeńska, suszone pomidory, szpinak, mozarella i buraki
  • odrobina bazylii
0
1

Sposób przygotowania:

  • Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy masło, żołtko i jogurt.
  • Chowamy do lodówki na 15-20 minut.
  • Po tym czasie wyłożyć ciasto do natluszczonego naczyńka, układać : świeże pomidory, szynkę parmeńską, suszone pomidory, szpinak, mozarellę i buraki, posypać solą i bazylią na wierzchu.
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni do 30 minut.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix