zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://navynut.blogspot.com/Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

Składniki

  • 60 g mąki razowej
  • 30 g płatków owsianych
  • 15 g masła Lurpak
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1ł yżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Płatki owsiane zalej wrzątkiem, aby napęczniały.
  • Dodaj do nich resztę składników (masła nie rozpuszczamy!), zagnieć ciasto do momentu aż stanie się gładkie i elastyczne. Podziel je na pół formując 2 bułeczki.
  • Piecz ok 15 minut w temperaturze 200 stopni. Koniecznie podawaj gorące :)

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix