zamknij

Rolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Bartosz Krupa/East News/DDTVNRolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Składniki

  • 250 ml śmietany 30%
  • 80 g kaszy jęczmiennej
  • 3 sztuki sera mozzarella w zalewie
  • 3 jajka
  • 2 bułki kajzerki
  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 1 pęczek młodej cebuli dymki
  •  koper, natka pietruszki
  •  olej do smażenia
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 1 opakowanie chrzanu
0
0
  • Mięso z łopatki zmiel w maszynce. Bułkę namocz w śmietanie lub mleku, odciśnij i przepuść również przez maszynkę.
  • Cebulę dymkę przesmaż krótko z posiekanymi gałązkami botwinki, bez liści.
  • Masę mięsną połącz z jajkami, cebulą i botwinką przesmażoną oraz przyprawami.
  • Dokładnie wyrób masę, rozłóż na arkuszu pergaminu. Na wierzch ułóż liście botwinki, ugotowaną kaszę i ser mozzarella.
  • Zwiń roladę i umieść w foremce do pieczenia. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni około 40 minut.
  • Śmietanę zagotuj, odparuj, dodaj sos z pieczenia rolady i na koniec chrzan.
  • Roladę mięsną podaj w sosie chrzanowym.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix