zamknij

Rolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Bartosz Krupa/East News/DDTVNRolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Składniki

  • 250 ml śmietany 30%
  • 80 g kaszy jęczmiennej
  • 3 sztuki sera mozzarella w zalewie
  • 3 jajka
  • 2 bułki kajzerki
  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 1 pęczek młodej cebuli dymki
  •  koper, natka pietruszki
  •  olej do smażenia
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 1 opakowanie chrzanu
0
0
  • Mięso z łopatki zmiel w maszynce. Bułkę namocz w śmietanie lub mleku, odciśnij i przepuść również przez maszynkę.
  • Cebulę dymkę przesmaż krótko z posiekanymi gałązkami botwinki, bez liści.
  • Masę mięsną połącz z jajkami, cebulą i botwinką przesmażoną oraz przyprawami.
  • Dokładnie wyrób masę, rozłóż na arkuszu pergaminu. Na wierzch ułóż liście botwinki, ugotowaną kaszę i ser mozzarella.
  • Zwiń roladę i umieść w foremce do pieczenia. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni około 40 minut.
  • Śmietanę zagotuj, odparuj, dodaj sos z pieczenia rolady i na koniec chrzan.
  • Roladę mięsną podaj w sosie chrzanowym.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix