zamknij

Rolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Bartosz Krupa/East News/DDTVNRolada mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą

Składniki

  • 250 ml śmietany 30%
  • 80 g kaszy jęczmiennej
  • 3 sztuki sera mozzarella w zalewie
  • 3 jajka
  • 2 bułki kajzerki
  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 1 pęczek młodej cebuli dymki
  •  koper, natka pietruszki
  •  olej do smażenia
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 1 opakowanie chrzanu
0
0
  • Mięso z łopatki zmiel w maszynce. Bułkę namocz w śmietanie lub mleku, odciśnij i przepuść również przez maszynkę.
  • Cebulę dymkę przesmaż krótko z posiekanymi gałązkami botwinki, bez liści.
  • Masę mięsną połącz z jajkami, cebulą i botwinką przesmażoną oraz przyprawami.
  • Dokładnie wyrób masę, rozłóż na arkuszu pergaminu. Na wierzch ułóż liście botwinki, ugotowaną kaszę i ser mozzarella.
  • Zwiń roladę i umieść w foremce do pieczenia. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni około 40 minut.
  • Śmietanę zagotuj, odparuj, dodaj sos z pieczenia rolady i na koniec chrzan.
  • Roladę mięsną podaj w sosie chrzanowym.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix