zamknij

Rolada serowa z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Orzeźwiająca i wiosenna przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Bartosz Krupa/East News/DDTVNRolada serowa z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem

Składniki

  • 500 g sera żółtego w kawałkach
  • 400 g śmietankowego serka
  • 2 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1 papryka czerwona
  •  sałata masłowa
  •  koper
0
0
  • Ser żółty pokrój w kostkę i wrzuć na wrzącą wodę, chwilę gotuj do momentu, aż zacznie ser robić się plastycznym.
  • Wyjmuj na deskę ser, dłońmi moczonymi w zimnej wodzie rozciągnij ser na cienki arkusz. Warzywa wszystkie pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z serkiem topionym.
  • Masą posmaruj arkusz sera żółtego i zwiń roladę. Podawaj z sałatą masłową.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to jest dobre

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      tvnpix