zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Roladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Gotuje i Smakuje
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: gotujeismakuje.plRoladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

Składniki

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • do smaku sól morska prowansalska
  • do smaku pieprz cayenne
  • szczypta ziół prowanslaskich
  • plaster sera pleśniowego Castello
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju
0
2

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka przecinamy w połowie, ale nie do końca, rozkładamy i rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem, posypujemy solą prowansalską, pieprzem cayenne i szczyptą ziół prowansalskich. Układamy plaster piersi, na środku układamy świeżą natkę pietruszki oraz słupki sera pleśniowego.
  • Pierś dokładnie zwijamy w roladkę, zawijamy w papier do pieczenia, spinamy wykałaczką, układamy na rozgrzanej suchej patelni smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut.
  • Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz, dekorujemy podajemy z ogórkiem i pomidorami. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix