zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Roladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Gotuje i Smakuje
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: gotujeismakuje.plRoladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

Składniki

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • do smaku sól morska prowansalska
  • do smaku pieprz cayenne
  • szczypta ziół prowanslaskich
  • plaster sera pleśniowego Castello
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju
0
2

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka przecinamy w połowie, ale nie do końca, rozkładamy i rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem, posypujemy solą prowansalską, pieprzem cayenne i szczyptą ziół prowansalskich. Układamy plaster piersi, na środku układamy świeżą natkę pietruszki oraz słupki sera pleśniowego.
  • Pierś dokładnie zwijamy w roladkę, zawijamy w papier do pieczenia, spinamy wykałaczką, układamy na rozgrzanej suchej patelni smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut.
  • Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz, dekorujemy podajemy z ogórkiem i pomidorami. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix