Roladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym
Przepis konkursowy
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Gotuje i Smakujezobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- do smaku sól morska prowansalska
- do smaku pieprz cayenne
- szczypta ziół prowanslaskich
- plaster sera pleśniowego Castello
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżeczka oleju
0
2
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka przecinamy w połowie, ale nie do końca, rozkładamy i rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem, posypujemy solą prowansalską, pieprzem cayenne i szczyptą ziół prowansalskich. Układamy plaster piersi, na środku układamy świeżą natkę pietruszki oraz słupki sera pleśniowego.
- Pierś dokładnie zwijamy w roladkę, zawijamy w papier do pieczenia, spinamy wykałaczką, układamy na rozgrzanej suchej patelni smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut.
- Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz, dekorujemy podajemy z ogórkiem i pomidorami. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Smacznego!
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.