zamknij

Roladki mięsne z trzema rodzajami pesto

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Cielęcina na trzy sposoby
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: StockFood/AgencjaFree.Roladki mięsne z trzema rodzajami pesto

Składniki

  • 12 kotletów cielęcych
  •  świeżo zmielony pieprz
  •  pesto z bazylii:
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 5 ząbków czosnku
  • 100 g uprażonych orzeszków piniowych
  • 150 g startego parmezanu
  • 200 ml oliwy z oliwek
  •  pesto pomidorowe:
  • 400 g pomidorów suszonych
  • szczypta soli
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 100 g uprażonych orzeszków piniowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g startego parmezanu
  • 300 ml oliwy z oliwek
  •  pesto z pietruszki:
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g uprażonych pestek słonecznika
  • szczypta soli
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 cytryna
  • 150 g startego parmezanu
  • 200 ml oliwy z oliwek
0
1

 

Sposób przygotowania:

Pesto z bazylii:

  • Oberwij liście bazylii od łodyżek i wrzuć do malaksera.
  • Obierz czosnek i posiekaj na pół. Dodaj pieprz, sól, czosnek i orzeszki. Zmiksuj na jednolitą pastę.
  • Następnie dodaj parmezan i miksując stopniowo dodawaj oliwę aż powstanie jednolita pasta.
  • Bazyliowe pesto przełóż do miseczki i odstaw.

Pesto z pomidorowe:

  • Pokrój suszone pomidory drobniej i wrzuć do oczyszczonego malaksera.
  • Obierz czosnek i pokrój na pół. Pokrój chili na mniejsze kawałki.
  • Dodaj do pomidorów czosnek razem z chili, solą, pieprzem, koncentratem i zmiksuj. Następnie dodać parmezan i miksując stopniowo dodawaj oliwę.
  • Gotowe pesto pomidorowe przełoż do miseczki i odstawić.

Pesto z pietruszki:

  • Oberwij liście natki od łodyżek i wrzucć do oczyszczonego malaksera.
  • Obierz czosnek i pokrój na pół. Dodaj do liści natki razem z solą, pieprzem, pestkami słonecznika i skórką startą z cytryny.
  • Zmiksuj na pastę a następnie dodaj parmezan, sok z połowy cytryny i miksując stopniowo dodawaj oliwę.
  • Gotowe pesto z natki przełóż do miseczki i odstaw.

Roladki:

  • Umyj kotlety i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Następnie oprósz pieprzem i nałóż na każdym po łyżce różnego pesto.
  • Zawiń kotlety w roladki i zepnij wykałaczkami.
  • Rozgrzej oliwę na patelni i smaż roladki na średnim ogniu przez ok. 7 minut ze wszystkich stron.
  • Podawaj po 3 sztuki z różnym nadzieniem na jedną porcję, przybrane świeżą bazylią, natką i papryczką chili.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

tvnpix