zamknij

Roladki rybne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyroluj sandacza
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: StockFood/AgencjaFreeRoladki rybne

Składniki

  • 1 główka sałaty Batawia
  • 400 g świeżego filetu z sandacza
  • 2 pomidory
  • 1 szalotka
  •  Sok z 2 limonek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 pęczek  bazylii
  •  sól
  •  pieprz
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Oddziel liście sałaty i umyj
  • Rybę pokrój ukośnie na bardzo cienkie plastry
  • Pomidory umyj, pokrój na pół, usuń nasiona a resztę pokrój w kostkę
  • Szalotkę obierz i posiekaj
  • Na marynatę wymieszaj: sok z limonek, oliwę, musztardę, szalotkę, doprawić solą i pieprzem
  • Zalej plastry ryby marynatą i dostaw na 5 minut
  • Liście sałaty wrzuć do wrzątku i odstaw na 5 minut
  • Następnie liście sałaty zalej zimną wodą i wysusz
  • Na liść sałaty nałóż plaster ryby, kilka listków bazylii i zwin w rulon
  • Czynność powtarzaj do wykorzystania składników
  • Gotowe roladki posyp pomidorami i  pozostałą bazylią

* sałata batawia to odmiana powstała ze skrzyżowania sałaty głowiastej i lodowej. Ma charakterystyczne ciemno czerwonawe końcówki liście, ktore są wyjatkowo dekoracyjne.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix