Roladki wołowe
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiZ warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 małe cebule
- 4 korniszony
- 4 cienkie kotlety wołowe, około 180g każdy
- sól
- pieprz
- 2-3 łyżeczki musztardy
- 4 plastry boczku
- 150 g selera
- 1 marchew
- 1/2 pora
- 3-4 łyżki oleju roślinnego
- 150 ml czerwonego wina
- ok. 250 ml bulionu
- 2-3 łodygi tymianku
0
6
Sposób przygotowania:
- Cebulę obierz i pokrój w krążki.
- Ogórki przekrój wzdłuż na ćwiartki.
- Plastry mięsa posyp solą i pieprzem i rozprowadź po jednej stronie warstwę musztardy.
- Następnie nałóż plaster boczku, ogórek i krążki cebulowe.
- Zwiń kotlety w rulon i zepnij wykałaczką.
- Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki z każdej strony aż mięso się zarumieni.
- Zdejmij mięso z patelni i dodaj warzywa.
- Smaż kilka minut w tłuszczu z mięsa.
- Następnie na warzywach ułóż roladki i dodaj wino.
- Po chwili dodaj bulion i tymianek.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
- Wyjmij mięso a sos przetrzyj przez sito.
- Roladki podawaj polane sosem.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.