zamknij

Roladki wołowe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Roladki wołowe
Autor: StockFood/AgencjaFree. Roladki wołowe

Składniki

  • 2 małe cebule
  • 4 korniszony
  • 4 cienkie kotlety wołowe, około 180g każdy
  •  sól
  •  pieprz
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 4 plastry boczku
  • 150 g selera
  • 1 marchew
  • 1/2 pora
  • 3-4 łyżki oleju roślinnego
  • 150 ml czerwonego wina
  • ok. 250 ml bulionu
  • 2-3 łodygi tymianku
0
6

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  • Ogórki przekrój wzdłuż na ćwiartki.
  • Plastry mięsa posyp solą i pieprzem i rozprowadź po jednej stronie warstwę musztardy.
  • Następnie nałóż plaster boczku, ogórek i krążki cebulowe.
  • Zwiń kotlety w rulon i zepnij wykałaczką.
  • Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  • Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki z każdej strony aż mięso się zarumieni.
  • Zdejmij mięso z patelni i dodaj warzywa.
  • Smaż kilka minut w tłuszczu z mięsa.
  • Następnie na warzywach ułóż roladki i dodaj wino.
  • Po chwili dodaj bulion i tymianek.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  • Wyjmij mięso a sos przetrzyj przez sito.
  • Roladki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix