zamknij

Roladki wołowe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Roladki wołowe
Autor: StockFood/AgencjaFree. Roladki wołowe

Składniki

  • 2 małe cebule
  • 4 korniszony
  • 4 cienkie kotlety wołowe, około 180g każdy
  •  sól
  •  pieprz
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 4 plastry boczku
  • 150 g selera
  • 1 marchew
  • 1/2 pora
  • 3-4 łyżki oleju roślinnego
  • 150 ml czerwonego wina
  • ok. 250 ml bulionu
  • 2-3 łodygi tymianku
0
6

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  • Ogórki przekrój wzdłuż na ćwiartki.
  • Plastry mięsa posyp solą i pieprzem i rozprowadź po jednej stronie warstwę musztardy.
  • Następnie nałóż plaster boczku, ogórek i krążki cebulowe.
  • Zwiń kotlety w rulon i zepnij wykałaczką.
  • Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  • Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki z każdej strony aż mięso się zarumieni.
  • Zdejmij mięso z patelni i dodaj warzywa.
  • Smaż kilka minut w tłuszczu z mięsa.
  • Następnie na warzywach ułóż roladki i dodaj wino.
  • Po chwili dodaj bulion i tymianek.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  • Wyjmij mięso a sos przetrzyj przez sito.
  • Roladki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix