zamknij

Roladki wołowe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Roladki wołowe
Autor: StockFood/AgencjaFree. Roladki wołowe

Składniki

  • 2 małe cebule
  • 4 korniszony
  • 4 cienkie kotlety wołowe, około 180g każdy
  •  sól
  •  pieprz
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 4 plastry boczku
  • 150 g selera
  • 1 marchew
  • 1/2 pora
  • 3-4 łyżki oleju roślinnego
  • 150 ml czerwonego wina
  • ok. 250 ml bulionu
  • 2-3 łodygi tymianku
0
6

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  • Ogórki przekrój wzdłuż na ćwiartki.
  • Plastry mięsa posyp solą i pieprzem i rozprowadź po jednej stronie warstwę musztardy.
  • Następnie nałóż plaster boczku, ogórek i krążki cebulowe.
  • Zwiń kotlety w rulon i zepnij wykałaczką.
  • Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  • Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki z każdej strony aż mięso się zarumieni.
  • Zdejmij mięso z patelni i dodaj warzywa.
  • Smaż kilka minut w tłuszczu z mięsa.
  • Następnie na warzywach ułóż roladki i dodaj wino.
  • Po chwili dodaj bulion i tymianek.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  • Wyjmij mięso a sos przetrzyj przez sito.
  • Roladki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix