zamknij

Roladki z bakłażanów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z pastą orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Bistro Masz GulaszRoladki z bakłażanów z pastą orzechową

Składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 250 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta chili
  • 1 łyżka soku z cytryny
  •  sól i pieprz do smaku
  • garść świeżej kolendry
  •  olej do smażenia
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na dość cienkie plastry
  • Posyp solą i odstaw na 10 minut. Spłucz zimną wodą, osusz, usmaż na oleju
  • Orzechy zetrzyj na tarce do bakalii lub przepuść przez maszynkę do mielenia
  • Wymieszaj orzechy z oliwą (3 łyżka), rozdrobnionym czosnkiem, posiekaną kolendrą, sokiem z cytryny i  przyprawami. Jeśli pasta jest zbyt gęsta rozrzedziel ją wodą (dodaj ją ostrożnie, powoli)
  • Posmaruj plastry bakłażanów pastą i zroluj
  • Schłódź w lodówce
  • Podaj obsypane ziarnami granatu

* kuchnia gruzińska

Przepis z Bistro Masz Gulasz ul. Piękna 15, w Warszawie

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix