zamknij

Roladki z bakłażanów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z pastą orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Bistro Masz GulaszRoladki z bakłażanów z pastą orzechową

Składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 250 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta chili
  • 1 łyżka soku z cytryny
  •  sól i pieprz do smaku
  • garść świeżej kolendry
  •  olej do smażenia
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na dość cienkie plastry
  • Posyp solą i odstaw na 10 minut. Spłucz zimną wodą, osusz, usmaż na oleju
  • Orzechy zetrzyj na tarce do bakalii lub przepuść przez maszynkę do mielenia
  • Wymieszaj orzechy z oliwą (3 łyżka), rozdrobnionym czosnkiem, posiekaną kolendrą, sokiem z cytryny i  przyprawami. Jeśli pasta jest zbyt gęsta rozrzedziel ją wodą (dodaj ją ostrożnie, powoli)
  • Posmaruj plastry bakłażanów pastą i zroluj
  • Schłódź w lodówce
  • Podaj obsypane ziarnami granatu

* kuchnia gruzińska

Przepis z Bistro Masz Gulasz ul. Piękna 15, w Warszawie

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix