zamknij

Roladki z bakłażanów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z pastą orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Bistro Masz GulaszRoladki z bakłażanów z pastą orzechową

Składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 250 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta chili
  • 1 łyżka soku z cytryny
  •  sól i pieprz do smaku
  • garść świeżej kolendry
  •  olej do smażenia
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na dość cienkie plastry
  • Posyp solą i odstaw na 10 minut. Spłucz zimną wodą, osusz, usmaż na oleju
  • Orzechy zetrzyj na tarce do bakalii lub przepuść przez maszynkę do mielenia
  • Wymieszaj orzechy z oliwą (3 łyżka), rozdrobnionym czosnkiem, posiekaną kolendrą, sokiem z cytryny i  przyprawami. Jeśli pasta jest zbyt gęsta rozrzedziel ją wodą (dodaj ją ostrożnie, powoli)
  • Posmaruj plastry bakłażanów pastą i zroluj
  • Schłódź w lodówce
  • Podaj obsypane ziarnami granatu

* kuchnia gruzińska

Przepis z Bistro Masz Gulasz ul. Piękna 15, w Warszawie

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix