zamknij

Roladki z grillowanego bakłażana

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z serem owczym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: cooking-empire.blogspot.comRoladki z grillowanego bakłażana

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • 35 dag sera owczego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 papryka
  • 1 natka pietruszki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plastry, posól i pozostawić na 20 min. Kiedy puszczą sok opłucz je i wytrzyj do sucha.
  • Każdy plaster skrop oliwą i piecz na grillu lub patelni grillowej.
  • Po zakończeniu pieczenia możesz je odrobinę posolić.
  • Następnie ser owczy pokrój w słupki. Każdy kawałek sera musi owinięty zgrillowanym plastrem bakłażana.
  • Nasze roladki ozdabiamy kawałkami papryki i listkami natki pietruszki.
  • Na zakończenie możemy skropić roladki odrobiną naszej ulubionej oliwy smakowej.

Przepis z Kulinarnego Blogu Roku 2012

Autor: cooking-empire.blogspot.com


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Roladki wyglądają pysznie, ja robiłam takie z dodatkiem mięsa mielonego (wg ,kuchni lidla,), takie zapiekane, pyszności :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix