zamknij

Roladki z grillowanego bakłażana

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z serem owczym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: cooking-empire.blogspot.comRoladki z grillowanego bakłażana

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • 35 dag sera owczego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 papryka
  • 1 natka pietruszki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plastry, posól i pozostawić na 20 min. Kiedy puszczą sok opłucz je i wytrzyj do sucha.
  • Każdy plaster skrop oliwą i piecz na grillu lub patelni grillowej.
  • Po zakończeniu pieczenia możesz je odrobinę posolić.
  • Następnie ser owczy pokrój w słupki. Każdy kawałek sera musi owinięty zgrillowanym plastrem bakłażana.
  • Nasze roladki ozdabiamy kawałkami papryki i listkami natki pietruszki.
  • Na zakończenie możemy skropić roladki odrobiną naszej ulubionej oliwy smakowej.

Przepis z Kulinarnego Blogu Roku 2012

Autor: cooking-empire.blogspot.com


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Roladki wyglądają pysznie, ja robiłam takie z dodatkiem mięsa mielonego (wg ,kuchni lidla,), takie zapiekane, pyszności :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix