zamknij

Roladki z szynką i suszonymi pomidorami

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z dodatkiem szpinaku i orzechów
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: DDTVN/East NewsRoladki z szynką i suszonymi pomidorami

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 100 g suszonej szynki
  • 300 g sera ricotta
  • odrobina orzechów laskowych lub włoskich
  • odrobina suszonych pomidorów
  • odrobina oliwek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki ciasta wymieszaj (mleko,woda,mąka,jajka,masło). Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni około 1 min. z każdej strony.
  • Na usmażonych i ostudzonych naleśnikach rozsmaruj  cienko ricottę, kładź na niej szynkę lub łososia oraz inne dowolnie wybrane składniki (wszystkie powinny być płasko ułożone na naleśniku).
  • Naleśniki zwijaj w roladki. Te krój w poprzek na kilku centymetrowe krążki. Nabijaj je na patyczki do szaszłyków. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Za moment będę je robić :) Wyglądają pysznie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Prezentują się pysznie, uwielbiam suszone pomidory, u mnie dziś też roladki- z bakłażna z fetą wg,kuchni lidla, pycha, robię już trzeci raz :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          tvnpix