zamknij

Roladki z szynki nadziewane marynowaną papryką i grzybkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Przepis od "hotspur"
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hotspurRoladki z szynki nadziewane marynowaną papryką i grzybkam

Składniki

  • 15 plasterków szynki (wieprzowej lub drobiowej lub np. z indyka)
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Papryka marynowana (0,5 - 1 szt)
  • kilka sztuk marynowanych grzybków
  • do smaku: sól, pieprz
  • szczypior do dekoracji
0
0

Idealnie nadaje się jako jedna z przekąsek na imprezy i spotkania towarzyskie :)

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym
  • Wyciśnij 2 ząbki czosnku – dodaj do sosu.
  • Przypraw solą i pieprzem do smaku
  • Marynowaną paprykę, grzybki oraz 3-4 plasterki szynki drobno pokrój i dodaj do sosu, wymieszaj Na plasterek szynki wyłóż przygotowany sos (można rozsmarować na całym plasterku lub ułożyć z jednej strony w kształcie paseczka o szer. ok. 1-2 cm)
  • Zwiń przygotowany plaster szynki w rulonik i delikatnie zwiąż źdźbłem szczypioru
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix