zamknij

Roladkowe kanapki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Roluj i jedz
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pasnowie.blogspot.com/Kulinarny Blok Roku 2012Roladkowe kanapki

Składniki

  • 1 długa bagietka
  • 4 długie bułki (jeżeli nie mamy bagietki)
  • 4 trójkaty serka topionego
  •  kausta pekińska lub sałata
  • 25 dkg sera żółtego w plastrach
  • 25 dkg szynki w plastrach
  • 4 ogórki konserowe
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Przekrój bagietkę wzdłuż jak do hot-doga, następnie przekrój na 4 równe części (chyba, że już mamy 4 długie bułki).
  • Rozłóż każdą bułkę i wydłub miąższ.
  • Każdą posmaruj w środku cieniutko, ale dokładnie serkiem.
  • Następnie połóż liście sałaty (lub posiekaną kapustę pekińską), wędlinę i ser żółty.
  • Ogórki pokrój wzdłuż w ćwiartki, paprykę w paski.
  • Ułóż wzdłuż bagietki.
  • Zwiń dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą.
  • Wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej całą noc).
  • Przed podaniem odwiń z folii, pokrój na kromki grubości ok. 1cm.

Przepis z konkursu "Kulinarny Blog Roku 2012".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix