zamknij

Rosół z pulpecikami z kurczaka

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pożywny rosół na wilczy apetyt.
Ugotowałem to!37
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Rosół z pulpecikami z kurczaka
ROSÓŁ Z PULPECIKAMI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula dymka
  • 1 białko
  • 1/2 natki pietruszki
  • 1  natka lubczyku
  • 3  listki laurowe
  • 4 ziarna czarnego pieprzu
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1/4  pęczka mięty
  • 3 łyżki skórki z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
32

Sposób przygotowania :

  • Do garnka wrzuć mięso i obraną i pokrojoną włoszczyznę. Dodaj przyprawy i zalej całość wodą.
  • Gotuj wywar na wolnym ogniu przez ok. 3 godziny, a na koniec odcedź.
  • Posiekaj natkę pietruszki, miętę i dymkę. Zetrzyj skórkę z cytryny.
  • Posiekaj ugotowaną pierś z kurczaka. Dodaj zioła, dymkę, skórkę z cytryny, pieprz i sól.
  • Oddziel białko, dodaj do posiekanego kurczaka i wymieszaj na gładką masę. Następnie uformuj z niej kulki, które należy wrzucać do wrzącego rosołu i gotować przez 15 minut.

Porcja tradycyjnego rosołu ma 300 kcal, a w naszej wersji 140 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszny! Miałam okazję jeść. Reeewelacja!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      nie lubie tego;(

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dziewczyny jak wy to nazywacie rosół to ja jestem Gordon Ramsay, robicie wywar warzywny z klopsikami (jeżeli można to nazwać klopsik) i chcecie wmówić czytelnikom że to jest ROSÓŁ, skąd wy jesteście przez takie osoby KUCHNIA POLSKA TRADYCYJNA zanika, lekarz tylko was ratuje.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Najpierw obejrzyjcie video, żeby się nie pomylić.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Przysmak młodości Przepis 137

                  Przysmak młodości

                  Kanapka idealna!

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  tvnpix