zamknij

Rostbef pieczony, dynia i grzyby

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Pomysł na wyjątkowe danie na kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNRostbef pieczony, dynia i grzyby

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 2  steki z rostbefu
  • 600 g dyni piżmowej
  •  rozmaryn suszony i świeży
  • 2 łyżki miodu
  •  grzyby mrożone - borowiki lub podgrzybki
  • 50 g masła
  •  sól, pieprz
0
0
  • Steki posyp grubo mielonym pieprzem i suszonym rozmarynem. Odstaw.
  • Dynię pokrój wraz ze skórą w 3cm paski, ułóż na papierze pergaminowym, skrop miodem, posyp solą i rozmarynem. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni i piecz około 15-20 minut. Miękkie wyjmij z piekarnika.
  • Grzyby wrzuć na rozgrzaną patelnie, dodaj masło i przesmaż na złoty kolor. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię wstaw steki, smaż z każdej strony ok. 4-5 minut. Zdejmij z patelni, odstaw, aby mięso odpoczęło.
  • Po 3-4 minutach podaj z dynią posypaną grzybami, natką pietruszki.

Przepis wykonany przez Olgę Borys i Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix