zamknij

Rostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Doceń smak soczystego mięsa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kinga ParuzelRostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Składniki

  • 2 plastry rostbefu o wadze 250 g
  •  sól i pieprz świeżo mielony
  •  olej
  •  rozmaryn
  •  tymianek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek  natki pietruszki
  •  masło
  •  czosnek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmij odpowiednio wcześniej z lodówki, umyj i osusz
  • Pozostaw w misce wraz z rozmarynem i tymiankiem, aby osiągnęło temperaturę pokojową i nabrało aromatu ziół
  • Posól i popieprz, a następnie posmaruj olejem
  • Grilluj na mocno rozgrzanym palenisku po 3-4 min z każdej strony
  • Odłóż na 10 min i przykryj folią aluminiową w celu, aby soki równomiernie się rozprowadziły i mięso było delikatne i soczyste. Po tym czasie ponownie wrzuć na grill po 1 min z każdej strony
  • Podawaj doprawionego solą, pieprzem i masłem wymieszanym z posiekanym czosnkiem, cebulką i pietruszką

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Super przepis, wyszło bardzo smacznie. Na pewno będę do niego wracać. Nieco się obawiałam o wątrobę Taty bo miewa przeciążenia, a tłuszczyk jeśli był to dobrze się wypiekł, więc wystarczyło, ze Tata wziął swój Essentix i nie było żadnych sensacji po jedzeniu. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix