zamknij

Rostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Doceń smak soczystego mięsa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kinga ParuzelRostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Składniki

  • 2 plastry rostbefu o wadze 250 g
  •  sól i pieprz świeżo mielony
  •  olej
  •  rozmaryn
  •  tymianek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek  natki pietruszki
  •  masło
  •  czosnek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmij odpowiednio wcześniej z lodówki, umyj i osusz
  • Pozostaw w misce wraz z rozmarynem i tymiankiem, aby osiągnęło temperaturę pokojową i nabrało aromatu ziół
  • Posól i popieprz, a następnie posmaruj olejem
  • Grilluj na mocno rozgrzanym palenisku po 3-4 min z każdej strony
  • Odłóż na 10 min i przykryj folią aluminiową w celu, aby soki równomiernie się rozprowadziły i mięso było delikatne i soczyste. Po tym czasie ponownie wrzuć na grill po 1 min z każdej strony
  • Podawaj doprawionego solą, pieprzem i masłem wymieszanym z posiekanym czosnkiem, cebulką i pietruszką

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Super przepis, wyszło bardzo smacznie. Na pewno będę do niego wracać. Nieco się obawiałam o wątrobę Taty bo miewa przeciążenia, a tłuszczyk jeśli był to dobrze się wypiekł, więc wystarczyło, ze Tata wziął swój Essentix i nie było żadnych sensacji po jedzeniu. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      tvnpix