zamknij

Rostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Doceń smak soczystego mięsa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelRostbef z grilla ze świeżymi ziołami

Składniki

  • 2 plastry rostbefu o wadze 250 g
  •  sól i pieprz świeżo mielony
  •  olej
  •  rozmaryn
  •  tymianek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek  natki pietruszki
  •  masło
  •  czosnek
0
2

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmij odpowiednio wcześniej z lodówki, umyj i osusz
  • Pozostaw w misce wraz z rozmarynem i tymiankiem, aby osiągnęło temperaturę pokojową i nabrało aromatu ziół
  • Posól i popieprz, a następnie posmaruj olejem
  • Grilluj na mocno rozgrzanym palenisku po 3-4 min z każdej strony
  • Odłóż na 10 min i przykryj folią aluminiową w celu, aby soki równomiernie się rozprowadziły i mięso było delikatne i soczyste. Po tym czasie ponownie wrzuć na grill po 1 min z każdej strony
  • Podawaj doprawionego solą, pieprzem i masłem wymieszanym z posiekanym czosnkiem, cebulką i pietruszką

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Super przepis, wyszło bardzo smacznie. Na pewno będę do niego wracać. Nieco się obawiałam o wątrobę Taty bo miewa przeciążenia, a tłuszczyk jeśli był to dobrze się wypiekł, więc wystarczyło, ze Tata wziął swój Essentix i nie było żadnych sensacji po jedzeniu. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix