zamknij

Rosyjskie wspomnienie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchni wschodnioeuropejska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne domowe placuszki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Rosyjskie wspomnienie

Składniki

  • 300 g twarogu tłustego
  • 2 jajka
  • pół szklanki kaszy manny
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
0
0
  • Ubij jajka z cukrem na biały puch
  • Dodaj stopniowo ser twarogowy, śmietanę i kaszę mannę.
  • Dosypuj proszek do pieczenia.
  • Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
  • Formuj niewielkie placuszki i smaż na patelni do uzyskania złotego koloru.
  • Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym.
  • Podaj z ulubioną domową konfiturą.

Przepis pochodzi z programu "Ugotowani", gdzie placuszki przygotowała Iwona Gawrońska.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix