zamknij

Rozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wegańska, rozgrzewająca i aromatyczna zupa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Beata ŚniechowskaRozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Składniki

  •  listki tymianku
  • 550 g marchewki
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 nieduża cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka imbiru startego na tarce
  • sok i skóra starta z 1 pomarańczy
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 płaska łyżeczka chili w płatkach
  •  sól morska i pieprz
0
0
  • Marchewki umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki (stylem mirepoix). W rondlu rozgrzej olej i na wolnym ogniu podduś cebulę. Następnie dodaj marchewkę, imbir, chili oraz sól i pieprz do smaku. Smaż razem ok. 5 minut, a po tym czasie wlej sok z pomarańczy, dodaj skórkę pomarańczową oraz bulion.
  • Rondel przykryj i gotuj przez ok. 20 minut. Gdy marchewka zmięknie całość lekko wystudź, a następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Na końcu spróbuj i w razie potrzeby skoryguj smak za pomocą soli oraz pieprzu. Przed samym podaniem krem podgrzej i udekoruj listkami tymianku.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix