zamknij

Rozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wegańska, rozgrzewająca i aromatyczna zupa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Beata ŚniechowskaRozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Składniki

  •  listki tymianku
  • 550 g marchewki
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 nieduża cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka imbiru startego na tarce
  • sok i skóra starta z 1 pomarańczy
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 płaska łyżeczka chili w płatkach
  •  sól morska i pieprz
0
0
  • Marchewki umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki (stylem mirepoix). W rondlu rozgrzej olej i na wolnym ogniu podduś cebulę. Następnie dodaj marchewkę, imbir, chili oraz sól i pieprz do smaku. Smaż razem ok. 5 minut, a po tym czasie wlej sok z pomarańczy, dodaj skórkę pomarańczową oraz bulion.
  • Rondel przykryj i gotuj przez ok. 20 minut. Gdy marchewka zmięknie całość lekko wystudź, a następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Na końcu spróbuj i w razie potrzeby skoryguj smak za pomocą soli oraz pieprzu. Przed samym podaniem krem podgrzej i udekoruj listkami tymianku.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix