zamknij

Rozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wegańska, rozgrzewająca i aromatyczna zupa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Beata ŚniechowskaRozgrzewający krem z marchewki z pomarańczą

Składniki

  •  listki tymianku
  • 550 g marchewki
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 nieduża cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka imbiru startego na tarce
  • sok i skóra starta z 1 pomarańczy
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 płaska łyżeczka chili w płatkach
  •  sól morska i pieprz
0
0
  • Marchewki umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki (stylem mirepoix). W rondlu rozgrzej olej i na wolnym ogniu podduś cebulę. Następnie dodaj marchewkę, imbir, chili oraz sól i pieprz do smaku. Smaż razem ok. 5 minut, a po tym czasie wlej sok z pomarańczy, dodaj skórkę pomarańczową oraz bulion.
  • Rondel przykryj i gotuj przez ok. 20 minut. Gdy marchewka zmięknie całość lekko wystudź, a następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Na końcu spróbuj i w razie potrzeby skoryguj smak za pomocą soli oraz pieprzu. Przed samym podaniem krem podgrzej i udekoruj listkami tymianku.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

tvnpix