Rożki z serem i konfiturą z róży
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcjiPodwieczorek idealny
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 250 g mąki
- 250 g masła
- 100 g kwaśnej śmietany
- 100 g zmielonego białego sera
- 50 g cukru pudru
- 2 jajka
- konfitura z róży
0
0
Sposób przygotowania:
- Składniki ciasta mieszaj, ulep w kulkę i schłódź w lodówce.
- Po ok. godzinie ciasto wałkuj, pokrój w kwadraty, na środku każdego z nich połóż łyżkę konfitury, brzegi ciasta lep i smaruj rozbełtanym jajem.
- Piecz ok. 20 min. w temperaturze 190 st. C.
Przepis z programu "Dzień dobry TVN"
Autor: Anna Starmach
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.