zamknij

Rukola z groszkiem cukrowym

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z serem parmezan i świeżą miętą
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Sylwia Wiesenberg | Materiały promocyjne Fit & EasyRukola z groszkiem cukrowym

Składniki

  • 200g młodego groszku cukrowego
  • 1 opakowanie Rukoli Fit&Easy
  • 100g tartego sera parmezan
  • kilka listków świeżej mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  •  balsamiczny ocet szampański (ewentualnie ocet sherry)
  •  ulubiona sól morska lub sól wędzona do smaku
0
0
  • Umyty groszek pokrój w paski, grubsze pędy wcześniej zblanszuj we wrzącej i osolonej wodzie.
  • Na talerzu ułóż Rukolę Fit&Easy z groszkiem cukrowym.
  • Całość posyp serem dojrzewającym i świeżo siekaną miętą.
  • Skrop całość oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.
  • Przed podaniem wymieszaj delikatnie sałatkę, oprósz solą morską oraz skrop aromatycznym octem.

 

Autorką przepisu Sylwia Wiesenberg, mama dwójki dzieci, która na co dzień prowadzi zajęcia w samym sercu Nowego Jorku – w klubie Complete Body na Manhattanie. Jest twórczynią autorskiego systemu ćwiczeń o nazwie Tonique, który z każdym dniem staje się coraz bardziej popularny w Ameryce, a wkrótce może okazać się prawdziwym hitem także w Polsce. Metoda Tonique to cykl ćwiczeń, które pozwalają jednorazowo spalić nawet tysiąc kalorii, a przy okazji wzmacniają całe ciało.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix