zamknij

Ruloniki z krewetkami

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Łatwa przekąska nie tylko na przyjęcia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsRuloniki z krewetkami

Składniki

  • 20 krewetek królewskich
  • 1 op. ciasta do spring rolls
  • 1 papryczka chilli
  • odrobina świeżej kolendry
  • odrobina świeżego imbiru
  • odrobina trawy cytrynowej
  • 1 słodki sos chili
0
0

Sposób przygotowania:

  • Krewetki obierz z pancerzy, połowę posiekaj w drobną kostkę.
  • Mały kawałek imbiru, papryczkę chilli oraz małą ilość trawy cytrynowej siekaj drobno i mieszaj z posiekanymi krewetkami.
  • Powstanie wtedy farsz, który odstaw na bok. Pozostałe krewetki nabij na patyczki do szaszłyków, dzięki czemu nie będą się zawijały podczas krótkiego podsmażania na oliwie.
  • Ciasto do spring rollsów złóż na pół, na tak złożone nałóż porcję farszu, a na nim podsmażoną krewetkę. Ciasto zwiń bardzo dokładnie na kształt rulonika. Dobrze samą końcówkę ciasta posmaruj jajkiem, to zagwarantuje nierozwijanie się ciasta podczas smażenia.
  • Usmażone podaj ze słodkim sosem chilli.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix