zamknij

Ruloniki z szynką i cukinią

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przystawka na każdą okazję
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsRuloniki z szynką i cukinią

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • 100 g twarożku z koziego mleka
  • 6 plastrów szynki (np. serrano)
  • 2 papryczki chili
  • 1 garść rukoli
  • 1 pęczek mięty
  • 1 szczypiorek
  • odrobina oliwy
  • odrobina soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
  • Chili pokrój, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki.
  • Łodyżki szczypiorku zblanszuj, a szynkę pokrój wzdłuż.
  • Plastry cukinii posmaruj pędzlem z jednej strony oliwą zmieszaną z sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj kozim serkiem.
  • Na każdym plastrze połóż pasek szynki. Z jednej strony plastra cukinii umieść kilka listków mięty, rukoli i chili, a następnie delikatnie zwiń w rulonik.
  • Gototwe ruloniki zwiąż zblanszowanym szczypiorkiem. Ustaw na talerzu, posyp posiekanym szczypiorkiem i skrop oliwą.

Przepis z "Dzień dobry TVN". Autor: Basia Ritz, Kinga Paruzel

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wlasnie nie wiem jak skroic cukinie na takie cienkie plasterki i czym moze mi ktos podpowie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mmmmmmmmmmmmmm pyszne

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          tvnpix