zamknij

Ruloniki z szynką i cukinią

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przystawka na każdą okazję
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsRuloniki z szynką i cukinią

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • 100 g twarożku z koziego mleka
  • 6 plastrów szynki (np. serrano)
  • 2 papryczki chili
  • 1 garść rukoli
  • 1 pęczek mięty
  • 1 szczypiorek
  • odrobina oliwy
  • odrobina soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
  • Chili pokrój, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki.
  • Łodyżki szczypiorku zblanszuj, a szynkę pokrój wzdłuż.
  • Plastry cukinii posmaruj pędzlem z jednej strony oliwą zmieszaną z sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj kozim serkiem.
  • Na każdym plastrze połóż pasek szynki. Z jednej strony plastra cukinii umieść kilka listków mięty, rukoli i chili, a następnie delikatnie zwiń w rulonik.
  • Gototwe ruloniki zwiąż zblanszowanym szczypiorkiem. Ustaw na talerzu, posyp posiekanym szczypiorkiem i skrop oliwą.

Przepis z "Dzień dobry TVN". Autor: Basia Ritz, Kinga Paruzel

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wlasnie nie wiem jak skroic cukinie na takie cienkie plasterki i czym moze mi ktos podpowie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mmmmmmmmmmmmmm pyszne

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          tvnpix