Rulony z szynki
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiEfektowna i prosta przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 300 g szynki w plastrach
- 2 ugotowane ziemniaki
- 6 łyżek chrzanu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka kurkumy
- 100 g dobrego tłustego twarogu (ewentualnie bryndzy lub innego dobrego serka)
- sól, pieprz
- 100 g świeżego lub mrożonego groszku
0
6
Sposób przygotowania:
- Twaróg zmiksuj z chrzanem, musztardą, ugotowanym ziemniakiem, kurkumą, sola i pieprzem.
- Plastry szynki posmaruj obficie farszem, zawiń w rulon, układaj na talerzu.
- Posyp ugotowanym wcześniej groszkiem mrożonym lub świeżym.
- Podawaj jako przystawkę.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.