zamknij

Rumiany bulion z kaczki

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealna, rozgrzewająca zupa na jesień
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRumiany bulion z kaczki

Składniki

  •  korpus i skrzydełka z kaczki
  •  olej do smażenia
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3-4 suszone podgrzybki
  • 2 suszone pomidory
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1/2 zielonej natki pietruszki
  • 2 filety z piersi kaczki
  • 200 g groszku mrożonego
  • 1 biała rzodkiew
  •  dymka do pyspania
0
0
  • Korpus i skrzydełka podziel jeszcze na kawałki.
  • Ugotuj w czystej wodzie aż na wierzchu pokaże się piana.
  • Wodę wylej, garnek i mięso umyj. Rozgrzej garnek z olejem i przesmaż mięso aż będzie rumiane.
  • Dodaj warzywa i dalej smaż. Zalej całość wodą i gotuj. Dodaj przyprawy, grzyby i zioła.
  • Gotuj na wolnym ogniu około 3-4 godzin.
  • Wywar przecedź przez sito wyłożone gazą. Dodaj do bulionu groszek i podgrzej. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
  • Filety natnij od strony skóry w drobną kratkę, przypraw sola i pieprzem.
  • Ułóż na zimnej i suchej patelni skórą do dołu. Włącz temperaturę pod patelnią i smaż na najwyższej temperaturze z każdej strony około 3-4 minut.
  • Filet odstaw na 5 minut aby odpoczęły.
  • Pokrój w kostkę i ułóż w bulionówce.
  • Wierzch posyp pokrojoną w zapałki białą rzodkiewką i zalej całość bulionem.
  • Posyp posiekaną dymką.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix