zamknij

Rumiany bulion z kaczki

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealna, rozgrzewająca zupa na jesień
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRumiany bulion z kaczki

Składniki

  •  korpus i skrzydełka z kaczki
  •  olej do smażenia
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3-4 suszone podgrzybki
  • 2 suszone pomidory
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1/2 zielonej natki pietruszki
  • 2 filety z piersi kaczki
  • 200 g groszku mrożonego
  • 1 biała rzodkiew
  •  dymka do pyspania
0
0
  • Korpus i skrzydełka podziel jeszcze na kawałki.
  • Ugotuj w czystej wodzie aż na wierzchu pokaże się piana.
  • Wodę wylej, garnek i mięso umyj. Rozgrzej garnek z olejem i przesmaż mięso aż będzie rumiane.
  • Dodaj warzywa i dalej smaż. Zalej całość wodą i gotuj. Dodaj przyprawy, grzyby i zioła.
  • Gotuj na wolnym ogniu około 3-4 godzin.
  • Wywar przecedź przez sito wyłożone gazą. Dodaj do bulionu groszek i podgrzej. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
  • Filety natnij od strony skóry w drobną kratkę, przypraw sola i pieprzem.
  • Ułóż na zimnej i suchej patelni skórą do dołu. Włącz temperaturę pod patelnią i smaż na najwyższej temperaturze z każdej strony około 3-4 minut.
  • Filet odstaw na 5 minut aby odpoczęły.
  • Pokrój w kostkę i ułóż w bulionówce.
  • Wierzch posyp pokrojoną w zapałki białą rzodkiewką i zalej całość bulionem.
  • Posyp posiekaną dymką.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix