zamknij

Rumiany bulion z kaczki

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealna, rozgrzewająca zupa na jesień
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRumiany bulion z kaczki

Składniki

  •  korpus i skrzydełka z kaczki
  •  olej do smażenia
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3-4 suszone podgrzybki
  • 2 suszone pomidory
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1/2 zielonej natki pietruszki
  • 2 filety z piersi kaczki
  • 200 g groszku mrożonego
  • 1 biała rzodkiew
  •  dymka do pyspania
0
0
  • Korpus i skrzydełka podziel jeszcze na kawałki.
  • Ugotuj w czystej wodzie aż na wierzchu pokaże się piana.
  • Wodę wylej, garnek i mięso umyj. Rozgrzej garnek z olejem i przesmaż mięso aż będzie rumiane.
  • Dodaj warzywa i dalej smaż. Zalej całość wodą i gotuj. Dodaj przyprawy, grzyby i zioła.
  • Gotuj na wolnym ogniu około 3-4 godzin.
  • Wywar przecedź przez sito wyłożone gazą. Dodaj do bulionu groszek i podgrzej. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
  • Filety natnij od strony skóry w drobną kratkę, przypraw sola i pieprzem.
  • Ułóż na zimnej i suchej patelni skórą do dołu. Włącz temperaturę pod patelnią i smaż na najwyższej temperaturze z każdej strony około 3-4 minut.
  • Filet odstaw na 5 minut aby odpoczęły.
  • Pokrój w kostkę i ułóż w bulionówce.
  • Wierzch posyp pokrojoną w zapałki białą rzodkiewką i zalej całość bulionem.
  • Posyp posiekaną dymką.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix