zamknij

Rumowy kluai dla dorosłych

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Płonący deser zachwyci twoich gości!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHRumowy kluai dla dorosłych

Składniki

  • 4 banany
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 2-3 łyżki cukru palmowego
  • 4 gałki lodów waniliowych
  • 1 łyżka masła lub oleju sezamowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 25-50 ml złotego rumu
  • szczypta cynamonu
  • do przybrania listki mięty
  • do przybrania maliny
  • do przybrania owoc miechunki peruwiańskiej
0
0

Sposób przygotowania:

  • Umyj banany. Nieobrane przekrój wzdłuż.
  • Na patelni lekko rozgrzej olej sezamowy lub masło. Podsmaż banany odwrócone skórką do patelni.
  • Skrop je rumem, sokiem z limonki, posyp cynamonem, cukrem palmowym i gdy ten zacznie się karmelizować, banany zdejmij z  kuchenki i podpal.
  • Następnie ułóż je na talerzu, udekoruj owocami, wiórkami kokosowymi, gałką lodów waniliowych oraz listkami mięty.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix