zamknij

Ryba po grecku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ryba, którą wszyscy lubimy
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSRyba po grecku

Składniki

  • 4 filety z sandacza, mintaja lub morszczuka
  • 3-4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 4 kulki  ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  •  pieprz i sól
  •  słodka papryka
  •  oregano
  •  bazylia
  •  olej do smażenia
  • 2 łyżki oleju lnianego
0
2

 

Sposób przygotowania:

 

  • Wszystkie warzywa utrzyj na tarce i u paruj w garnku do parowania.
  • Ryby oprósz solą, pieprzem i usmaż na oleju.
  • Do warzyw dodaj koncentrat oraz utarte w moździerzu liście laurowe z zielem angielskim, oregano i bazylią.
  • Przypraw solą, pieprzem, słodka papryką, dodaj olej lniany.
  • Ułóż w misce na przemian ryby i warzywa, zostaw pod przykryciem w lodówce na kilka godzin.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix