zamknij

Ryba w cieście

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Filety dla całej rodziny
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Ryba w cieście
Autor: StockFood/AgencjaFree. Ryba w cieście

Składniki

  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 125 ml mleka
  • 1 jajko
  • 500 g filetu z ryby (łupacz lub dorsz)
  •  olej roślinny do smażenia
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
  • Dolej mleko i wymieszaj na płynną masę.
  • Dodaj jajko i wymieszaj.
  • Rybę opłucz, osusz i pokrój w 0,5cm plastry.
  • W garnku rozgrzej olej do około 175C .
  • Kawałki ryby zanurz w cieście a następnie smaż w głębokim oleju porcjami około 1-2 minuty na brązowy kolor.
  • Odsącz na ręczniku papierowym i podawaj z cytryną i sosem tatarskim.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

KURDE MEGA DOBRE ALE KIDY TO SPALE

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Właśnie zrobiłam. I to jest to!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mąkę przenną zastąpić kukurydziną a mleko piwem. Smażyć na kolor starego złota.
          Smacznego pozdrawiam

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Super przepis, wyszło Rewelacyjnie ;)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Bardzo dobry przepis warto spróbować

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      pycha przepis na ciasto ):

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Pycha

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              super przepis paluszki lizac

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                  Przepis 66

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                  Knedle ze śliwkami

                                  Przepis na słodki obiad

                                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                                  Bifeki faszerowane serem feta

                                  Kotlety po grecku

                                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                                  Orzechowy gangster z Bronxu

                                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                  Sarna w wielkim mieście

                                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                  Kolorowa samba warzywna

                                  Zdrowe i pyszne danie

                                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                  Babka ziemniaczana

                                  Podlaski specjał

                                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                  Chrupiące płatki owsiane

                                  Pyszne i proste śniadanie

                                  tvnpix