zamknij

Ryba w cieście

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Filety dla całej rodziny
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ryba w cieście
Autor: StockFood/AgencjaFree. Ryba w cieście

Składniki

  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 125 ml mleka
  • 1 jajko
  • 500 g filetu z ryby (łupacz lub dorsz)
  •  olej roślinny do smażenia
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
  • Dolej mleko i wymieszaj na płynną masę.
  • Dodaj jajko i wymieszaj.
  • Rybę opłucz, osusz i pokrój w 0,5cm plastry.
  • W garnku rozgrzej olej do około 175C .
  • Kawałki ryby zanurz w cieście a następnie smaż w głębokim oleju porcjami około 1-2 minuty na brązowy kolor.
  • Odsącz na ręczniku papierowym i podawaj z cytryną i sosem tatarskim.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Właśnie zrobiłam. I to jest to!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Mąkę przenną zastąpić kukurydziną a mleko piwem. Smażyć na kolor starego złota.
      Smacznego pozdrawiam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Super przepis, wyszło Rewelacyjnie ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Bardzo dobry przepis warto spróbować

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  pycha przepis na ciasto ):

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Pycha

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          super przepis paluszki lizac

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                              Kotlety mielone na ostro

                              Nowa wersja znanego dania

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                              Przepis 66

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                              Takie ciasto rozweseli każdego

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Pudding z bagietki Przepis 17

                              Pudding z bagietki

                              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                              Przysmak młodości Przepis 137

                              Przysmak młodości

                              Kanapka idealna!

                              tvnpix