zamknij

Rybne kluseczki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealne, jeżeli chcesz dbać o linię i jeść zdrowo
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Rybne kluseczki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Rybne kluseczki

Składniki

  • 600g filetów rybnych bez skóry (np. dorsza)
  • 200ml śmietany
  • 1 białko
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 400ml  wywaru rybnego
0
1

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj drobno filety rybne, umieść w misce, zakryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na ok. 30 minut. Następnie posól. Aby utrzymać niską temepraturę, umieść miskę z rybą w misce z wodą i lodem.
  • Dodaj do ryb ok. 50 ml zimnej śmietany i białko. Zmiksuj na gładkie puree. Dodaj jeszczę trochę śmietany i wymieszaj.
  • Resztę śmietany ubij na sztywno i połącz delikatnie z masą rybną. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  • Zagotuj wywar w głębokim garnku. Formuj dwoma łyżkami niewielkie kluski z powstałej masy i umieszczaj kolejno we wrzątku.
  • Gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut, a następnie wyławiaj łyżką cedzakową. Gotowe kluseczki podawaj polane roztopionym masłem i udekorowane świeżymi ziołami.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zapowiada się ciekawie;), ale mam pytanie. jaka śmietana będzie najlepsza?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix