zamknij

Rybne kluseczki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealne, jeżeli chcesz dbać o linię i jeść zdrowo
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Rybne kluseczki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Rybne kluseczki

Składniki

  • 600g filetów rybnych bez skóry (np. dorsza)
  • 200ml śmietany
  • 1 białko
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 400ml  wywaru rybnego
0
1

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj drobno filety rybne, umieść w misce, zakryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na ok. 30 minut. Następnie posól. Aby utrzymać niską temepraturę, umieść miskę z rybą w misce z wodą i lodem.
  • Dodaj do ryb ok. 50 ml zimnej śmietany i białko. Zmiksuj na gładkie puree. Dodaj jeszczę trochę śmietany i wymieszaj.
  • Resztę śmietany ubij na sztywno i połącz delikatnie z masą rybną. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  • Zagotuj wywar w głębokim garnku. Formuj dwoma łyżkami niewielkie kluski z powstałej masy i umieszczaj kolejno we wrzątku.
  • Gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut, a następnie wyławiaj łyżką cedzakową. Gotowe kluseczki podawaj polane roztopionym masłem i udekorowane świeżymi ziołami.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zapowiada się ciekawie;), ale mam pytanie. jaka śmietana będzie najlepsza?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      tvnpix