zamknij

Rybne kluseczki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealne, jeżeli chcesz dbać o linię i jeść zdrowo
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Rybne kluseczki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Rybne kluseczki

Składniki

  • 600g filetów rybnych bez skóry (np. dorsza)
  • 200ml śmietany
  • 1 białko
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 400ml  wywaru rybnego
0
1

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj drobno filety rybne, umieść w misce, zakryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na ok. 30 minut. Następnie posól. Aby utrzymać niską temepraturę, umieść miskę z rybą w misce z wodą i lodem.
  • Dodaj do ryb ok. 50 ml zimnej śmietany i białko. Zmiksuj na gładkie puree. Dodaj jeszczę trochę śmietany i wymieszaj.
  • Resztę śmietany ubij na sztywno i połącz delikatnie z masą rybną. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  • Zagotuj wywar w głębokim garnku. Formuj dwoma łyżkami niewielkie kluski z powstałej masy i umieszczaj kolejno we wrzątku.
  • Gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut, a następnie wyławiaj łyżką cedzakową. Gotowe kluseczki podawaj polane roztopionym masłem i udekorowane świeżymi ziołami.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zapowiada się ciekawie;), ale mam pytanie. jaka śmietana będzie najlepsza?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      tvnpix