zamknij

Rybne nuggetsy z sosem chilli

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na obiad lub kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 2 jajka
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki posiekanej drobno natki pietruszki
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 1 szklanka mąki
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  •  olej roślinny
  • 1 cytryna
  •  sos chili do podania
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj dorsza i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Wymieszaj jajka z musztardą, jogurtem, mlekiem i natką.
  • Pokrój filety na mniejsze kawałki i zanurz każdy kolejno w mieszance, mące i bułce tartej.
  • Rozgrzej dużą ilość oleju na głębokiej patelni i smaż nuggetsy ze wszystkich stron przez ok. 5 minut.
  • Gotowe układaj na papierowym ręczniku i podawaj z dodatkiem słodko-pikantnego sosu chilli.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix