zamknij

Rybny rosół z parzonym szpinakiem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Artur Moroz
Autor przepisu:
Z domowymi kładzionymi kluskami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Monika MotorRybny rosół z kluseczkami i parzonym szpinakiem (Artur Moroz)

Składniki

  • 1 kg  korpusów z ryb morskich
  • 1 pęczek włoszczyzny – marchewka, seler, por, pietruszka
  • 3 l  wody
  •  sól
  • 2  jajka
  • 4 łyżki  mąki
  • 0,25 kg  szpinaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Korpusy ryb zagotuj z obraną i umytą włoszczyzną we wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 3 godziny. Przecedź przez ściereczkę. Posól do smaku.
  • Osobno zagotuj wodę. Dobrze wymieszaj jajka z mąką. Nakładaj łyżką porcje ciasta wielkości małej łyżeczki. Poczekaj aż wypłyną, odcedź.
  • Szpinak wrzuć do wazy, zalej rosołem z kluskami.

Przepis: Artur Moroz, szef kuchni i właściciel restauracji restauracji Bulaj w Sopocie - propagator tradycyjnych i regionalnych smaków

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix