zamknij

Rydze zapiekane z mozzarellą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prawdziwy jesienny przysmak
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRydze

Składniki

  •  sól, pieprz
  •  bagietka
  • 300 g rydzów
  • 100 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeży rozmaryn
  •  świeża szałwia
  • 2 sery mozzarella
0
0
  • Kromki bagietki posmaruj masłem i obsmaż na złoty kolor na patelni lub w piekarniku.
  • Gorące przetrzyj ząbkiem czosnku.
  • Na pozostałym maśle usmaż rydze, dodaj listki szałwii i rozmarynu.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Na grzyby wyłóż mozzarellę i zapiecz w piekarniku.
  • Podaj z grzankami.

Autor przepisu: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix