zamknij

Rydze zapiekane z mozzarellą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prawdziwy jesienny przysmak
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRydze

Składniki

  •  sól, pieprz
  •  bagietka
  • 300 g rydzów
  • 100 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeży rozmaryn
  •  świeża szałwia
  • 2 sery mozzarella
0
0
  • Kromki bagietki posmaruj masłem i obsmaż na złoty kolor na patelni lub w piekarniku.
  • Gorące przetrzyj ząbkiem czosnku.
  • Na pozostałym maśle usmaż rydze, dodaj listki szałwii i rozmarynu.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Na grzyby wyłóż mozzarellę i zapiecz w piekarniku.
  • Podaj z grzankami.

Autor przepisu: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix