zamknij

Rydze zapiekane z mozzarellą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prawdziwy jesienny przysmak
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNRydze

Składniki

  •  sól, pieprz
  •  bagietka
  • 300 g rydzów
  • 100 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeży rozmaryn
  •  świeża szałwia
  • 2 sery mozzarella
0
0
  • Kromki bagietki posmaruj masłem i obsmaż na złoty kolor na patelni lub w piekarniku.
  • Gorące przetrzyj ząbkiem czosnku.
  • Na pozostałym maśle usmaż rydze, dodaj listki szałwii i rozmarynu.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Na grzyby wyłóż mozzarellę i zapiecz w piekarniku.
  • Podaj z grzankami.

Autor przepisu: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix