zamknij

Ryż z łososiem i jajkiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tani i smaczny obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsRyż z łososiem i jajkiem

Składniki

  • 300 g ryżu
  • 50 g masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 czerwona cebula
  • 300 g  łososia
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek dymki
  • 1 pęczek pietruszki
  • sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Ryż przełóż do garnka, zalej 700 ml wody. Dodaj 0,5 łyżeczki soli.
  • Zagotuj, zdejmij pokrywkę i gotuj około 15 minut. Wyłącz gaz, przykryj pokrywką i odstaw aż ryż wchłonie całą wodę.
    Podgrzej masło, oliwę i curry aż zacznie unosić się zapach przypraw. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę. Podsmaż aż zmięknie.
  • Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, smaż przez chwilę. Następnie dodaj ryż, pokrojone w ćwiartki jajka, posiekaną dymkę i wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekaną pietruszkę. Przypraw solą i pieprzem.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jajka mniam ale po wygladzie ochyda

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix