zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sadzone w bułach

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Moje Kulinarne Rozterki
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com/Sadzone w bułach

Składniki

  • dowolna ilość kajzerek
  • 6-8 parówek dobrej jakości
  • 50g sera cheddar
  • jajka ilość uzależniona od ilości bułek
  • 100g masła Lurpak
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 2 duże pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Ścinamy wierzch bułki i wydrążamy dokładnie środek. Wnętrze bułki dokładnie smarujemy masłem.
  • Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiany kolor, następnie dodajemy parówki, również pokrojone w kostkę. Wszystko razem smażymy ok. 7 minut.
  • Na końcu dodajemy poszatkowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i posypujemy szczypiorem.
  • Przygotowanym farszem wypełniamy bułeczki.
  • Na wierzch wbijamy jajko, dodajemy kilka cienkich plasterków sera cheddar i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • Zapiekamy ok. 15 minut, ale warto bułeczek pilnować i zaglądać do nich często, inaczej jajko może nam się ściąć i efekt nie będzie już tak spektakularny.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo pomysłowe, efektownie wygląda, zupełnie coś innego. Bomba

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix