zamknij

Sałata ze szpinaku z boczkiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Chrupiąca przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Arkadiusz Ścichocki (Tata Studio)Sałata ze szpinaku z boczkiem

Składniki

  • 1 kg liści szpinaku
  • 500 g boczku
  •  sos:
  • 1 słoiczek musztardy sarepskiej
  • 1 słoiczek miodu płynnego wielokwiatowego
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
0
1

 

Sposób przygotowania:

 

  • Szpinak umyj, osusz i porwij na kawałki.
  • Boczek pokrój w kostkę.
  • Podsmaż bez tłuszczu (tłuszcz wytopi się z boczku).
  • Posyp nim szpinak.
  • Połącz składniki sosu, zalej, wymieszaj.

 

Autor przepisu: Melania Kozyra


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix