Sałatka bakłażanowo dyniowa
Przepis
sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiZ rukolą i miodem
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 1/2 bakłażana
- 200 g dyni
- 100 g rukoli
- 100 g sera pleśniowego
- owoc granatu
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki masła
- sok z 1/2 cytryny
- sól i pieprz
- oregano
0
1
Sposób przygotowania:
- Dynię i bakłażana pokrój w kostkę i podduś na maśle
- Wyłóż do salaterki, dodaj ser pokrojony w kostkę, oraz rukolę. Wymieszaj
- W słoiczku zmieszaj oliwę, miód, sok z cytryny, oregano, sól i pieprz, wstrząśnij kilka razy
- Polej obficie sałatkę i posyp kuleczkami granatu
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Przepyszna :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.