zamknij

Sałatka dyniowa

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z rukolą i miodem
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSałatka dyniowa

Składniki

  • 400 g dyni
  • 100 g boczku
  • 100 g rukoli
  •  sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 owocu granatu
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju z orzechów laskowych
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem  i miodem.
  • Dynię pokrojoną na kawałki posmaruj sosem i zapiekaj w piekarniku, aż będzie miękka.
  • Boczek podsmaż na patelni, rukolę razem z boczkiem włóż do salaterki, obłóż kawałkami dyni, zlej sos z pieczenia dyni, dodaj olej z orzechów laskowych, wymieszaj i skrop sosem sałatkę.
  • Posyp kulkami granatu.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pięknie i pysznie się prezentuje, ja dziś robię dynię pieczoną z serem bałkańskim(z Lidla), mniam :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      tvnpix