zamknij

Sałatka letnia

Przepis

sałatka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z buraczkami i kalafiorem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSSałatka letnia

Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 3-4  młode kalarepki
  •  łodygi selera naciowego
  • 4 pomidory koktajlowe
  • kilka strąków fasolki szparagowej
  •  mały kalafior
  •  ogórek
  • 2 buraczki
  •  pieprz kolory i sól
  •  oliwa z oliwek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • W niewielkim naczyniu gotuj buraczki, odcedź i odstaw do wystudzenia. Kalarepki obierz ze skórki i krój na talarki.
  • Kukurydzę z puszki odcedź na sitku. Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie i po odcedzeniu pozostaw do wystygnięcia.
  • Łodygi selera naciowego krój na cienkie plastry. Kalafior gotuj i odstaw do wystudzenia.
  • Pomidory tnij na ćwiartki.
  • Ostudzone buraczki krój na plastry i wrzuć do salaterki. Dodaj pozostałe składniki i wszystkie razem mieszaj. Obficie skrop oliwą i dopraw pieprzem i solą do smaku.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix