zamknij

Sałatka marokańska

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia afrykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Sałatka w 20 min.
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Sałatka marokańska

Składniki

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 duża cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  •  natka pietruszki
  • 1/2 cytryny
  •  sól, pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Kaszę kuskus zalej szklanką gorącej wody.
  • Miskę, w której będzie pęczniała kasza przykryj folią spożywczą.
  • Odsączoną kukurydzę wymieszaj z pokrojonym w paski zielonym ogórkiem.
  • Następnie dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa - paprykę, cebulę oraz czosnek.
  • Całość dodaj do kaszy. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Do ozdoby sałatki możesz użyć startej skórki z cytryny oraz posiekanej natki pietruszki (latem idealnie sprawdzi się świeża mięta).

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix