zamknij

Sałatka marokańska

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia afrykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Sałatka w 20 min.
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Sałatka marokańska

Składniki

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 duża cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  •  natka pietruszki
  • 1/2 cytryny
  •  sól, pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Kaszę kuskus zalej szklanką gorącej wody.
  • Miskę, w której będzie pęczniała kasza przykryj folią spożywczą.
  • Odsączoną kukurydzę wymieszaj z pokrojonym w paski zielonym ogórkiem.
  • Następnie dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa - paprykę, cebulę oraz czosnek.
  • Całość dodaj do kaszy. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Do ozdoby sałatki możesz użyć startej skórki z cytryny oraz posiekanej natki pietruszki (latem idealnie sprawdzi się świeża mięta).

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix