zamknij

Sałatka paprykowo-pomidorowa

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Niesamowity smak świeżych warzyw z delikatną, wiosenną, cytrynową nutą!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodSałatka paprykowo-pomidorowa

Składniki

  • 3 duże pomidory
  • 1 papryka żółta lub zielona
  • 1 cebula biała
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
1

Sposób przygotowania:

Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i zmieszaj z ogórkiem pokrojonym w cienkie plasterki. Spodnią część pomidorów natnij na krzyż i sparz wrzątkiem. Obierz ze skóry, pokrój w średniej wielkości kostkę i dodaj do pozostałych składników. Następnie wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i pietruszką. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny.

Całość delikatnie pomieszaj i udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix