zamknij

Sałatka rakowa z ziołowo-limonkową salsą

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wykwintna sałatka, która zrobi wrażenie!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: mat. prasowe WasaSałatka rakowa z ziołowo-limonkową salsą

Składniki

  • 400 g obgotowanych ogonów rakowych
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • 1 limonka
  • 1 łyżka posiekanych liści szałwii
  • 1 łyżka posiekanej melisy cytrynowej
  • 1  suszona, drobno pokrojona figa
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1/2 łyżki cukru
  •  sól do smaku
  •  kromki pieczywa
0
0
  • Zetrzyj skórkę z limonki, wyciśnij sok, przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekane zioła, drobno pokrojoną suszoną figę i oliwę z oliwek oraz szczyptę soli. Salsę wymieszaj i odstaw na 20 minut.
  • Przygotowane ogony rakowe zalej ziołowo – limonkową salsą, dokładnie wymieszaj, ewentualnie dopraw solą i odstaw do lodówki na kolejne 20 minut.
  • Sałatkę ułóż na pieczywie, udekoruj ziołami.

Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wasa.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix