Sałatka rakowa z ziołowo-limonkową salsą
Przepis
sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiWykwintna sałatka, która zrobi wrażenie!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 g obgotowanych ogonów rakowych
- 75 ml oliwy z oliwek
- 1 limonka
- 1 łyżka posiekanych liści szałwii
- 1 łyżka posiekanej melisy cytrynowej
- 1 suszona, drobno pokrojona figa
- 1/2 papryczki chilli
- 1/2 łyżki cukru
- sól do smaku
- kromki pieczywa
0
0
- Zetrzyj skórkę z limonki, wyciśnij sok, przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekane zioła, drobno pokrojoną suszoną figę i oliwę z oliwek oraz szczyptę soli. Salsę wymieszaj i odstaw na 20 minut.
- Przygotowane ogony rakowe zalej ziołowo – limonkową salsą, dokładnie wymieszaj, ewentualnie dopraw solą i odstaw do lodówki na kolejne 20 minut.
- Sałatkę ułóż na pieczywie, udekoruj ziołami.
Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wasa.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.