zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka truskawkowa z wątróbką z truskawkowym vinaigrette

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: gotowaniezpasja.plSałatka truskawkowa z wątróbką z truskawkowym vinaigrette

Składniki

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki soku truskawkowego
  • 2 szklanki truskawek
  • 4 garście mieszanki sałat i zieleniny
  • 8 plasterków boczku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
0
6

Sposób przygotowania:

Składniki: (przepis na 4 porcje)

  • Wątróbkę wypłukać, osuszyć i oczyścić z błon
  • Na gorącej patelni na maśle usmażyć boczek, dodać wątróbkę i usmażyć na rumiano z obu stron (uwaga: wątróbka może „strzelać” – dobrze ją przykryć osłoną przed pryskaniem)
  • Ułożyć umytą zieleninę na talerzach, a na niej wątróbkę, truskawki przecięte na połówki i boczek
  • Vinaigrette truskawkowy: Wymieszać wszystkie składniki (2 łyżki soku truskawkowego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka czerwonego octu winnego) i polać sałatkę vinaigrette

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix