zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka truskawkowa z wątróbką z truskawkowym vinaigrette

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: gotowaniezpasja.plSałatka truskawkowa z wątróbką z truskawkowym vinaigrette

Składniki

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki soku truskawkowego
  • 2 szklanki truskawek
  • 4 garście mieszanki sałat i zieleniny
  • 8 plasterków boczku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
0
6

Sposób przygotowania:

Składniki: (przepis na 4 porcje)

  • Wątróbkę wypłukać, osuszyć i oczyścić z błon
  • Na gorącej patelni na maśle usmażyć boczek, dodać wątróbkę i usmażyć na rumiano z obu stron (uwaga: wątróbka może „strzelać” – dobrze ją przykryć osłoną przed pryskaniem)
  • Ułożyć umytą zieleninę na talerzach, a na niej wątróbkę, truskawki przecięte na połówki i boczek
  • Vinaigrette truskawkowy: Wymieszać wszystkie składniki (2 łyżki soku truskawkowego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka czerwonego octu winnego) i polać sałatkę vinaigrette

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix