zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka z fetą i arbuzem

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
przepisycom
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.przepisy.com/Sałatka z fetą i arbuzem

Składniki

  • 1 kg arbuza
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 200g sera Arla Apetina
  • 150g oliwek zielonych
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
0
3

Sposób przygotowania:

  • Ta pyszna sałatka to idealny dodatek do dań z grilla na upalne dni.
  • Z arbuza odkrawamy skórę i wybieramy nasiona. Kroimy go w centymetrową kostkę; oliwki kroimy na pół; a ser Arla Apetina w kostkę.
  • Cebule kroimy w cienkie piórka i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Przekładamy składniki do miski, dodajemy porwane liście rukoli.
  • Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekana ostra papryczkę. Skrapiamy oliwą i całość mieszamy. Posypujemy listkami mięty i schładzamy kilka chwil w lodówce.
  • Podajemy jako dodatek do mięsnych dań z grila

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix