zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka z fetą i arbuzem

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
przepisycom
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.przepisy.com/Sałatka z fetą i arbuzem

Składniki

  • 1 kg arbuza
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 200g sera Arla Apetina
  • 150g oliwek zielonych
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
0
3

Sposób przygotowania:

  • Ta pyszna sałatka to idealny dodatek do dań z grilla na upalne dni.
  • Z arbuza odkrawamy skórę i wybieramy nasiona. Kroimy go w centymetrową kostkę; oliwki kroimy na pół; a ser Arla Apetina w kostkę.
  • Cebule kroimy w cienkie piórka i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Przekładamy składniki do miski, dodajemy porwane liście rukoli.
  • Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekana ostra papryczkę. Skrapiamy oliwą i całość mieszamy. Posypujemy listkami mięty i schładzamy kilka chwil w lodówce.
  • Podajemy jako dodatek do mięsnych dań z grila

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix