zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://gotowaniezpasja.pl/Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Składniki

  • 400 g krewetek
  • 1/2 chili
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 1  pomarańcza
  • 1 1/2 octu winnego
  • 1  ząbek czosnku
  • 1  fenkuł
  • 1  czerwony grejpfrut
  • garść liści pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Z cytrusów obciąć plastry z końców, a następnie z góry na dół ściąć skórkę zewnętrzną i cienką (białą) wewnętrzną oraz wyciąć z obranych cytrusów cząstki.
  • Koper włoski pociąć na cienkie paseczki. Z krewetek usunąć „żyłę” –(podważ „żyłę” końcówką noża i wyciągnij ją).
  • Następnie opłukać krewetki pod zimną bieżącą wodą i usmażyć je na 3 łyżkach masła. Obrać i drobno posiekać czosnek, posiekać natkę pietruszki oraz chili.
  • Wymieszać oliwę oraz ocet winny i dodać do niego czosnek, pietruszkę oraz chili.
  • Układać plasterki cytrusów, koper włoski i krewetki, polewając dresingiem, a następnie udekorować listkami koperku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix