zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://gotowaniezpasja.pl/Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Składniki

  • 400 g krewetek
  • 1/2 chili
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 1  pomarańcza
  • 1 1/2 octu winnego
  • 1  ząbek czosnku
  • 1  fenkuł
  • 1  czerwony grejpfrut
  • garść liści pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Z cytrusów obciąć plastry z końców, a następnie z góry na dół ściąć skórkę zewnętrzną i cienką (białą) wewnętrzną oraz wyciąć z obranych cytrusów cząstki.
  • Koper włoski pociąć na cienkie paseczki. Z krewetek usunąć „żyłę” –(podważ „żyłę” końcówką noża i wyciągnij ją).
  • Następnie opłukać krewetki pod zimną bieżącą wodą i usmażyć je na 3 łyżkach masła. Obrać i drobno posiekać czosnek, posiekać natkę pietruszki oraz chili.
  • Wymieszać oliwę oraz ocet winny i dodać do niego czosnek, pietruszkę oraz chili.
  • Układać plasterki cytrusów, koper włoski i krewetki, polewając dresingiem, a następnie udekorować listkami koperku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix