zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Przepis konkursowy

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://gotowaniezpasja.pl/Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Składniki

  • 400 g krewetek
  • 1/2 chili
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 1  pomarańcza
  • 1 1/2 octu winnego
  • 1  ząbek czosnku
  • 1  fenkuł
  • 1  czerwony grejpfrut
  • garść liści pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Z cytrusów obciąć plastry z końców, a następnie z góry na dół ściąć skórkę zewnętrzną i cienką (białą) wewnętrzną oraz wyciąć z obranych cytrusów cząstki.
  • Koper włoski pociąć na cienkie paseczki. Z krewetek usunąć „żyłę” –(podważ „żyłę” końcówką noża i wyciągnij ją).
  • Następnie opłukać krewetki pod zimną bieżącą wodą i usmażyć je na 3 łyżkach masła. Obrać i drobno posiekać czosnek, posiekać natkę pietruszki oraz chili.
  • Wymieszać oliwę oraz ocet winny i dodać do niego czosnek, pietruszkę oraz chili.
  • Układać plasterki cytrusów, koper włoski i krewetki, polewając dresingiem, a następnie udekorować listkami koperku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix