zamknij

Sałatka z grillowanych warzyw

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z kurczakiem
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Blue CactusSałatka z grillowanych warzyw z kurczakiem

Składniki

  • 100 g cukinni
  • 80 g bakłażana
  • 1 biała cebula
  • 150 g papryki słodkiej (najlepiej w trzech kolorach)
  • 60 g pomidorów suszonych
  • 25 g sałaty roszponki
  • kilka gałązek świeżej kolendry (bez łodyg)
  • 150 g piersi z kurczaka (ok. 2 małe)
  •  ocet balsamiczny do smaku
  •  olej sezamowy do smaku
  • 8 g płatków migdałów
  • 15 g mieszanki przypraw Southwest Dry Rub
  • kilka kromek bagietki
  • 20 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  •  sól i pieprz do smaku
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z ziaren i pokrój na ćwiartki, cebulę pokrój na pół
  • Przygotowane warzywa rozłóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj do miękkości
  • Zgrillowane i ostudzone warzywa pokrój na cienkie paski i dobrze wymieszaj z roszponką, pomidorami, octem balsamicznym, olejem sezamowym oraz kolendrą
  • Dopraw solą, pieprzem i wykończ prażonymi migdałami
  • Piersi kurczaka zamarynowane w Dry Rub grilluj i ułóż na sałatce
  • Sałatkę podajemy z tostami z masełkiem czosnkowym (masło wymieszaj z przetartym czosnkiem i włóż do lodówki)

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix