zamknij

Sałatka z grillowanych warzyw

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z kurczakiem
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Blue CactusSałatka z grillowanych warzyw z kurczakiem

Składniki

  • 100 g cukinni
  • 80 g bakłażana
  • 1 biała cebula
  • 150 g papryki słodkiej (najlepiej w trzech kolorach)
  • 60 g pomidorów suszonych
  • 25 g sałaty roszponki
  • kilka gałązek świeżej kolendry (bez łodyg)
  • 150 g piersi z kurczaka (ok. 2 małe)
  •  ocet balsamiczny do smaku
  •  olej sezamowy do smaku
  • 8 g płatków migdałów
  • 15 g mieszanki przypraw Southwest Dry Rub
  • kilka kromek bagietki
  • 20 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  •  sól i pieprz do smaku
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z ziaren i pokrój na ćwiartki, cebulę pokrój na pół
  • Przygotowane warzywa rozłóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj do miękkości
  • Zgrillowane i ostudzone warzywa pokrój na cienkie paski i dobrze wymieszaj z roszponką, pomidorami, octem balsamicznym, olejem sezamowym oraz kolendrą
  • Dopraw solą, pieprzem i wykończ prażonymi migdałami
  • Piersi kurczaka zamarynowane w Dry Rub grilluj i ułóż na sałatce
  • Sałatkę podajemy z tostami z masełkiem czosnkowym (masło wymieszaj z przetartym czosnkiem i włóż do lodówki)

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix