zamknij

Sałatka z grillowanych warzyw

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z kurczakiem
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Blue CactusSałatka z grillowanych warzyw z kurczakiem

Składniki

  • 100 g cukinni
  • 80 g bakłażana
  • 1 biała cebula
  • 150 g papryki słodkiej (najlepiej w trzech kolorach)
  • 60 g pomidorów suszonych
  • 25 g sałaty roszponki
  • kilka gałązek świeżej kolendry (bez łodyg)
  • 150 g piersi z kurczaka (ok. 2 małe)
  •  ocet balsamiczny do smaku
  •  olej sezamowy do smaku
  • 8 g płatków migdałów
  • 15 g mieszanki przypraw Southwest Dry Rub
  • kilka kromek bagietki
  • 20 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  •  sól i pieprz do smaku
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z ziaren i pokrój na ćwiartki, cebulę pokrój na pół
  • Przygotowane warzywa rozłóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj do miękkości
  • Zgrillowane i ostudzone warzywa pokrój na cienkie paski i dobrze wymieszaj z roszponką, pomidorami, octem balsamicznym, olejem sezamowym oraz kolendrą
  • Dopraw solą, pieprzem i wykończ prażonymi migdałami
  • Piersi kurczaka zamarynowane w Dry Rub grilluj i ułóż na sałatce
  • Sałatkę podajemy z tostami z masełkiem czosnkowym (masło wymieszaj z przetartym czosnkiem i włóż do lodówki)

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix