zamknij

Sałatka z jabłek i bakalii

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Miska pełna zdrowia
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSsałatka z jabłek i bakalii

Składniki

  • 5 jabłek
  • 200 g mieszanych bakalii
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżki miodu spadziowego
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
  • 1/3 szklanki jogurtu
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka brązowego cukru Muscovado
0
1

Sposób przygotowania:

  • Pracę zacznij od przygotowania bakalii (orzechy włoskie, laskowe, migdały, skórka pomarańczowa, rodzynki).
  • Zalej migdały wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Rodzynki namocz w likierze.
  • Orzechy włoskie i laskowe drobno posiekaj.
  • Brzoskwinie pokrój w kostkę, jabłka w grubą zapałkę.
  • Migdały obierz ze skórki i posiekaj.
  • Wymieszaj w misce migdały, orzechy, skórkę pomarańczową, brzoskwinie i rodzynki wraz z likierem. Jogurt zmiksuj z miodem i sokiem z cytryny.
  • Zalej sałatkę i dobrze wymieszaj. Posyp sałatkę z wierzchu brązowym cukrem Muscovado.

Muscovado, nierafinowany brązowy cukier z silnym posmakiem melasy wytwarzany z trzciny cukrowej. Może występować pod nazwą cukier Barbados.



Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix