zamknij

Sałatka z jarmużu z wołowiną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Modny jarmuż i najlepszy stek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Sałatka z jarmużu z wołowiną

Składniki

  • 500-700 g zielonego jarmużu
  • sok z jednej cytryny
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska
  •  dresing:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka podprażonego maku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz
  • 2 steki z rostbefu
0
0
  • Jarmuż porwij na małe kawałki, odrywając miękkie części od twardych łodyg. Gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź, przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, polej oliwą i przypraw pieprzem.
  • Mieszaj przez kilka minut wcierając oliwę i sok z cytryny w jarmuż (będzie smaczniejszy i delikatniejszy).
  • Wszystkie składniki na dresing wymieszaj i polej sałatkę.
  • Steki usmaż. Pokrój na plastry i ułóż na sałatce.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix