zamknij

Sałatka z kaszą kuskus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | kuskus Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Z oliwkami, papryką i odrobiną mięty
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaSałatka z kaszą kuskus

Składniki

  • 150 g kaszy kuskus
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 4 dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidory
  • 1 natka pietruszki
  • garść listków świeżej mięty
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • do smaku sól i pieprz
0
27

Sposób przygotowania:

Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwę wymieszaj z 4 łyżkami wyciśniętego soku z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polej kuskus, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Dymki drobno posiekaj. Czerwoną paprykę, bez pestek, pokrój na kawałki. Pomidory pokrój w kostkę. Czarne oliwki bez pestek przekrój na połowę. Dodaj 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i 2 łyżki posiekanej świeżej mięty.

Do kaszy kuskus dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj listkami mięty.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super pomysł fajnie że jest ktoś taki co robi takie dobre żeczy !!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Beznadzieja - nic nowego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z majonezem też się sprawdza ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witaj,
              Fajne taboulet jakie zna każde francuskie dziecko.... Osobiście bardzo lubię kupować w pojemniczkach na weekendowe przekąszania..
              Pozdrawiam
              Ryszard

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Nie rozumiem co to za "nowa odsłona". A co w tym takiego nowego? Bo chyba nie mięta, która jest podstawowym dodatkiem do tabuleh.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Bardzo dobra sałatka, jednakże ja dodaje jeszcze zielonego ogórka, łyżeczkę miodu wielokwiatowego oraz łyżczkę octu balsamicznego...pycha :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                          Burgery z musztardą i boczkiem

                          W klimacie amerykańskiego baru

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          tvnpix