zamknij

Sałatka z kaszą kuskus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | kuskus Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Z oliwkami, papryką i odrobiną mięty
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaSałatka z kaszą kuskus

Składniki

  • 150 g kaszy kuskus
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 4 dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidory
  • 1 natka pietruszki
  • garść listków świeżej mięty
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • do smaku sól i pieprz
0
27

Sposób przygotowania:

Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwę wymieszaj z 4 łyżkami wyciśniętego soku z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polej kuskus, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Dymki drobno posiekaj. Czerwoną paprykę, bez pestek, pokrój na kawałki. Pomidory pokrój w kostkę. Czarne oliwki bez pestek przekrój na połowę. Dodaj 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i 2 łyżki posiekanej świeżej mięty.

Do kaszy kuskus dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj listkami mięty.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super pomysł fajnie że jest ktoś taki co robi takie dobre żeczy !!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Beznadzieja - nic nowego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z majonezem też się sprawdza ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witaj,
              Fajne taboulet jakie zna każde francuskie dziecko.... Osobiście bardzo lubię kupować w pojemniczkach na weekendowe przekąszania..
              Pozdrawiam
              Ryszard

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Nie rozumiem co to za "nowa odsłona". A co w tym takiego nowego? Bo chyba nie mięta, która jest podstawowym dodatkiem do tabuleh.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Bardzo dobra sałatka, jednakże ja dodaje jeszcze zielonego ogórka, łyżeczkę miodu wielokwiatowego oraz łyżczkę octu balsamicznego...pycha :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                          Pomidorki z karmelem i lodami

                          Deserowa wersja pomidora

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          tvnpix