zamknij

Sałatka z kaszą kuskus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | kuskus Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Z oliwkami, papryką i odrobiną mięty
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaSałatka z kaszą kuskus

Składniki

  • 150 g kaszy kuskus
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 4 dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidory
  • 1 natka pietruszki
  • garść listków świeżej mięty
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • do smaku sól i pieprz
0
27

Sposób przygotowania:

Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwę wymieszaj z 4 łyżkami wyciśniętego soku z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polej kuskus, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Dymki drobno posiekaj. Czerwoną paprykę, bez pestek, pokrój na kawałki. Pomidory pokrój w kostkę. Czarne oliwki bez pestek przekrój na połowę. Dodaj 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i 2 łyżki posiekanej świeżej mięty.

Do kaszy kuskus dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj listkami mięty.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super pomysł fajnie że jest ktoś taki co robi takie dobre żeczy !!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Beznadzieja - nic nowego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z majonezem też się sprawdza ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witaj,
              Fajne taboulet jakie zna każde francuskie dziecko.... Osobiście bardzo lubię kupować w pojemniczkach na weekendowe przekąszania..
              Pozdrawiam
              Ryszard

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Nie rozumiem co to za "nowa odsłona". A co w tym takiego nowego? Bo chyba nie mięta, która jest podstawowym dodatkiem do tabuleh.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Bardzo dobra sałatka, jednakże ja dodaje jeszcze zielonego ogórka, łyżeczkę miodu wielokwiatowego oraz łyżczkę octu balsamicznego...pycha :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Przysmak młodości Przepis 137

                          Przysmak młodości

                          Kanapka idealna!

                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                          Atletyczny kurczak

                          Pomysł na lekkie drugie danie

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                          Kaczka pływaczka

                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          tvnpix