zamknij

Sałatka z kaszy jaglanej

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Kasza, którą pokochała cała Polska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSałatka z kaszy jaglanej

Składniki

  •  sól pieprz
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1/2 ogórka
  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3 ząbek czosnku
  •  sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
0
0
  • Sałatę umyj, osusz. Porwij na kawałki, wyłóż do salaterki. Dodaj pokrojone na polówki pomidorki, pokrojony w kostkę ogórek.
  • Zmieszaj dobrze składniki.
  • Przygotuj sos z rozgniecionego czosnku, soku z cytryny, oleju, dodaj sól i pieprz.
  • Dobrze wymieszaj i polej obficie sałatkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix