zamknij

Sałatka z pieczonych buraków i śledzia

Przepis

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
z cebulą czosnkową
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsSałatka z pieczonych buraków, cebuli czosnkowej i śledzia

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 250 g śledzia
  • 100 g cebuli czosnkowej
  • 100 g ogórka konserwowego
  • 2 jabłka
  • 15 ml octu balsamicznego
  • 15 ml miodu np. lipowego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • odrobina koperku
  • sól i pieprz do smaku
0
1

Sposób przygotowania:

  • Umyte buraki upiecz w folii aluminiowej z dodatkiem soli i pieprzu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny.
  • W czasie cebulę, ogórka, jabłko i śledzia pokrój w kostkę o grubości 1,5cm.
  • Wystudzone buraki obierz ze skórki i pokrój w kostkę łącząc z resztą składników i doprawiając na koniec przyprawami i posypując siekanym koperkiem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix